FISKE

Sjön Rottnen

Rottnen är drygt 3400 ha stor med många öar, uddar och djupkanter. Största djup är 22 meter. Medeldjupet är 5,5 meter. I sjön finns uppmärkta farleder och det är möjligt att köpa sjökort vid ankomst till oss. Rottnen har ett antal utmärkta risvasar för att bättra på föryngring och tillväxt samtidigt som de utgör mycket populära fiskeställen för sportfisket. 

Fiskebestånd och fiskekort

Det finns goda bestånd av främst gös, gädda och abborre i sjön. Rottnen är en populär sjö bland sportfiskare och varje års arrangerar SFK Spinn, Gösadraget, som är en mycket populär tävling.

Fiskekort köps med fördel via www.ifiske.se

Stugor på öar i sjön samt rika möjligheter för upplevelser

Lämpligt nog ligger två av våra stugor på öar i Rottnen med utsikt över fiskevattnen från verandorna. De övriga ligger på fastlandet men likväl mycket sjönära. När man hyr en stuga av oss ingår roddbåt som ligger vid stugans brygga. Vi har även andra båtlösningar. Man kan även ta med sig egen båt för sjösättning i närheten om båten inte är alltför stor. Ni står för fiskeredskapen. Tips för att lyckas med sitt fiske kan ni få om så önskas. Kontakta oss gärna för de bästa lösningarna för just er vistelse.

Regler för gös, gädda och abborre

I Rottnen fiskas det en hel del gös. Antingen trolling eller vertikalfiske. Reglerna kräver att gösar över 70 cm skall återutsättas för att beståndet skall förbättras. Goda möjligheter finns alltså för en härlig måltid på egenfiskad gös. 

Gäddan har ett minimimått på 50 cm och ett maximimått på 80 cm. Likaså har abborren ett maximimått på 40 cm. Allt för att gynna ett hållbart fiske i sjön. Mer information om Rottnen på ifiske.se

Spinnfiske

Förutom fisket i Rottnen kan vi kan även erbjuda spinnfiske i Näsagölen eller Lillasjön efter framför allt abborre! Ett roligt fiske i en oslagbar miljö. Dessa sjöar ingår inte i fiskekortet men när man har hyrt stuga hos oss finns möjligheten.

Vinterfiske

Isfiske som dagaktivitet, pimpel efter abborre på exempelvis Näsagölen med korvstekning. Självklart behövs säker is för dessa aktiviteter, men när det går att nyttja isen för fiske är det oslagbart som trevligt umgänge. Den värmande brasan vid vinterfisket är minst lika viktig som fisket för trevnaden och umgänget.

Spinnfiske eller mete från bryggorna vid stugorna kan vara riktigt givande och är definitivt roligt för alla åldrar. Bilden är från Galtö.
Johans första gös på trolling!
esox-lucius
Jimmy har fångat en gädda på 6,4 kg på angelfiske.
bilder från telefon 120911 758
Linus har spinnfiskat abborre på Näsagölen.
Föregående bild
Nästa bild

Har du några frågor så är de välkomna till:

Frederik Kjellson +46(0)70 622 57 59

Johan Kjellson +46(0)70 554 00 69

H O F M A N T O R P   S Ä T E R I

hofmantorp@telia.com

Hovmantorps säteri,
360 51 Hovmantorp

Har du några frågor så är de välkomna till:

Frederik Kjellson +46(0)70 622 57 59

Johan Kjellson +46(0)70 554 00 69

hofmantorp@telia.com

Hovmantorps säteri,
360 51 Hovmantorp

H O F M A N T O R P   S Ä T E R I